Fortsæt til hovedindholdet
Artikler & nyheder fra KMS
Navnenyhed

Ny forkvinde for KMS - Safia Aoude

Muslimsk forkvinde for interreligiøst forum

Safia Aoude er ny forkvinde for Kristent-Muslimsk Samtaleforum

Kristent-Muslimsk Samtaleforum har fået nyt formandskab. Safia Aoude blev enstemmigt valgt som formand af dets styregruppe. Det samme blev Jens Christian Bach Iversen som næstformand.

Kristent-Muslimsk Samtaleforum (KMS) har til formål at fremme den fælles religionssamtale og bidrage til udviklingen af et inkluderende samfund. KMS ledes af en styregruppe på 10 personer som står for en årlig konference for kristne og muslimske ledere. Folkekirke & Religionsmøde yder sekretariatsbistand. 

Safia Aoude er udpeget til styregruppen af Scandinavian Council for Relations, der bygger bro mellem islamiske organisationer og myndighederne i de nordiske lande. Hun er uddannet jurist fra Københavns Universitet og har studeret islamisk kunst på Oxford Universitet. I dag arbejder hun som investor.

Jens Christian Bach Iversen er udpeget til styregruppen af Folkekirke & Religionsmøde. Til daglig er han sognepræst i Dalby Kirke ved Kolding, og er medlem af Folkekirkens Arbejdsmiljøråd og i bestyrelsen for Folkekirkens Arbejdsmiljørådgivning (FAR). Han er cand.theol. fra Aarhus Universitet.

Styregruppen er sammensat af 5 muslimer og 5 kristne. Udover formandskabet er øvrige medlemmer af KMS’ styregruppe 2022 Nik Bredholt fra Den Katolske Kirke, Ahmet Deniz fra Dansk Muslimsk Union, Gerrit Marseille fra Frikirkeforum, Basri Kurtis fra Det Albanske Trossamfund, Svend Løbner fra netmagasinet Sameksistens, Berit Schelde Christensen fra Folkekirke & Religionsmøde og Ismail Celik fra Dansk Tyrkisk Islamisk Stiftelse.

Folkekirke & Religionsmødes sekretariat koordinerer styregruppens møder og aktiviteter under ledelse af teologisk konsulent Sigrid la Cour Sonne.

 

Læs mere om Kristent-Muslimsk Samtaleforum (KMS) her: https://religionsmoede.dk/kristent-muslimsk-samtaleforum

Kontakt teologisk konsulent Sigrid la Cour Sonne for yderligere information og kontakt til formandsskabet via e-mail slas@km.dk eller mobiltelefon 28 91 08 96.