Fortsæt til hovedindholdet
Artikler & nyheder fra KMS
Pilgrimsvandring langs Roskildes kilder med Kristent-Muslimsk Samtaleforum

Pilgrimsvandring langs Roskildes kilder med Kristent-Muslimsk Samtaleforum

På denne pilgrimsvandring langs Roskildes kilder tilbydes kristne og muslimer mulighed for at snakke sammen under temaet ”kilder til inspiration”. Vandringen og samtalen vil foregå to og to, ledsaget af samtalekort. Vandringen begynder ved Byens Hus på Stændertorvet. Vi indleder med en kort introduktion til Kristent-Muslimsk Samtaleforum, ruten og kildens teologiske betydning i både Kristendom og Islam.

Kristent-Muslimsk Samtaleforum er et netværk for kristne og muslimske ledere i Danmark, som ønsker at fremme kendskab og relationer på tværs af trosforskelle. Hvert år afholder KMS en konference for kristne og muslimske ledere. De sidste par år har et af programpunkterne været en pilgrimsvandring. Vi har oplevet vandringen som en god ramme for samtale om tro og inspiration.

Derfor vil vi gerne invitere til at deltage i en pilgrimsvandring sammen med os på Himmelske Dage.

 

Roskilde er kendt for sine mange, historiske kilder, som vandringen tager udgangspunkt i med temaet ’kilder til inspiration’. Samtidig er kilden et brugt billede i både kristen og islamisk teologi, f.eks. i historien om Jesus ved Jakobskilden (Joh 4) og i forståelsen af sharia som vejen til kilden.

Pilgrimsvandringen er på ca. 4 km og tager omkring en time, hvor vi følges ad to og to ledsaget af samtalekort, som tager udgangspunkt i temaet ’kilder til inspiration’. Desuden vil der være små stop undervejs ved Roskildes gamle kilder.

Pilgrimsvandringen er arrangeret af styregruppen i Kristent-Muslimsk Samtaleforum og ledes af Gerrit Marseilles.

 

Tidspunkt og sted:

Lørdag d. 28 maj 2022 kl. 11-12.30.

Byens Hus på Stændertovet

https://himmelskedage.dk/program/pilgrimsvandring-med-kristent-muslimsk-samtaleforum/