Fortsæt til hovedindholdet
Nyhedsbreve
Nyheder

Grænserne i trosmødet til debat

Den 9.-10. november 2018 mødtes 50 kristne og muslimer på Magleås Kursuscenter i Høsterkøb til Kristent-Muslimsk Samtaleforums årlige konference til samtale og debat om "Grænserne i trosmødet". Få et indblik i hvad der skete på konferencen.  

                                                                                      Foto: Sille Arendt

 

 

Hospitalsimam Naveed Baig og generalsekretær for Dansk Missionsråd Jonas Adelin Jørgensen faciliterede konferencens indledende samtaler og debatter og stillede i tre samtalerunder spørgsmålene:
 

  • Kan kristne forstå og vurdere islam? Kan muslimer forstå og vurdere kristendommen? Hvor går grænserne for din forståelse?

 

  • Bliver kristne frelst ifølge muslimer? Bliver muslimer frelst ifølge kristne? Hvordan skal det hele ende? Er der plads til den anden?

 

  • Hvad er muslimernes ansvar og opgave i forhold til kristne? Hvad er kristnes ansvar og opgave i forhold til muslimer?

 

 

 

 

 

 

Abdul Wahid Pedersen fortalte om den muslimske hajj; pilgrimsfærd til Mekka. Derefter gik turen rundt om Maglebjerg og videre over til det katolske Vor Frue Kloster, hvor søster Ana Maria og bror Cæsarius fortalte om den kristne valfart. 

 

 

 

 

Forfatter og debattør Tarek Ziad Hussein og lektor ved Roskilde Universitet Lise Paulsen Galal sluttede konferencen af med at tale om de fælles udfordringer og opgaver, der er for trossamfund - ud fra muslimske perspektiver og kristne minoritetsperspektiver. 

 

 

 

 

Kristent-Muslimsk Samtaleforums Konference 2018
 

  • I 2019 udkommer en podcast og en rapport på baggrund af konferencen
  • Læs konferencens program her
  • Læs mere om Kristent-Muslimsk Samtaleforum her